Recept zoekresultatenSalade van jonge spinazieblaadjes met aardbeien en manchego
Delhaize logo
  • Salade van jonge spinazieblaadjes met aardbeien en manchegoC

Salade van jonge spinazieblaadjes met aardbeien en manchego

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Salade
Salade van jonge spinazieblaadjes met aardbeien en manchegoC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels frambozenazijn
  • zout
  • 1 mespunt paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 180 g manchegokaas in blok
  • 250 g aardbeien

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Vinaigrette: meng in een kom de frambozenazijn, de ahornsiroop, het paprikapoeder, peper en zout. Giet er langzaam de olie bij. Zet opzij.
  2. Verwijder de korst van de kaas en snij de kaas in plakjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in 4. Snipper de uitjes fijn.
  3. Verdeel de spinazieblaadjes en de overige ingrediënten over de borden. Serveer met de vinaigrette in een apart kommetje en met knapperig brood.

Kooktip

  • Variant: ook lekker met feta of parmezaan en/of rauwe ham.
  • In de winkel: manchego is een Spaanse schapenkaas.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 899; energie (kCal): 217; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 422,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Zomer
Salade
  • Salade van jonge spinazieblaadjes met aardbeien en manchegoC

Deze recepten kan je ook leuk vinden