Recept zoekresultatenSalade van jonge spinazie, nectarines, mozzarella, rauwe ham en ciabattacroutons
Delhaize logo
  • Salade van jonge spinazie, nectarines, mozzarella, rauwe ham en ciabattacroutonsD

Salade van jonge spinazie, nectarines, mozzarella, rauwe ham en ciabattacroutons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Salade
Salade van jonge spinazie, nectarines, mozzarella, rauwe ham en ciabattacroutonsD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ciabatta
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 nectarines
  • 8 sneetjes rauwe ham
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • Peper van de molen
  • 4 bollen mozzarella

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de nectarines in partjes. Scheur de mozzarella in stukken.
  3. Scheur de ciabatta in kleine stukjes en bak krokant in de oven gedurende 5 minuten.
  4. Verdeel de spinazie over de borden en schik daarop de rauwe ham, de partjes nectarine en de stukgescheurde mozzarella. Verdeel er de stukjes ciabatta over en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 751; energie (kCal): 180; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,2; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 593,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Salade van jonge spinazie, nectarines, mozzarella, rauwe ham en ciabattacroutonsD