Recept zoekresultatenSalade van halloumikaas en gegrilde vijgen
Delhaize logo
  • Salade van halloumikaas en gegrilde vijgenD

Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student,Barbecue
Salade
Salade van halloumikaas en gegrilde vijgenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 gehakte, Spaanse peper
  • 4 goed rijpe vijgen
  • 250 g halloumi, gesneden in 4 plakjes
  • 1 handvol rucola
  • 2 soeplepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69
  • Kaas | Halloumi | Grill-Frituren-Barbecuen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    Afhaling vanaf 12/01
  • Begin met koken

    1. Vinaigrette: meng in een kom het citroensap, de peper en het zout. Voeg de olijfolie toe en meng opnieuw. Voeg de Spaanse peper toe. Zet het opzij.
    2. Verwarm de grill voor.
    3. Plaats de kaas en de vijgen op de grill. Laat ze 2 minuten aan beide kanten grillen.
    4. Verdeel kaas, vijgen en rucula over de borden. Besprenkel met citroenvinaigrette. Garneer met de Spaanse peperringetjes.

    Kooktip

    • De voedingswaarde: Met een beetje brood wordt deze salade een volwaardige maaltijd en nog licht genoeg ook, terwijl je toch uitgelezen proteïnen en goede dosis calcium opslaat.
    • Je supermarkt: Hoe kies je een vijg? Een perfect rijpe vijg moet soepel zijn, maar mag niet barsten wanneer je er zachtjes op drukt.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1185; energie (kCal): 283; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 21,4; suikers (g): 18,5; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 389,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student,Barbecue
    Diner
    Zomer
    Salade
    • Salade van halloumikaas en gegrilde vijgenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69
  • Kaas | Halloumi | Grill-Frituren-Barbecuen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    Afhaling vanaf 12/01