Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade van groene linzen met verse munt en avocado
Delhaize logo
  • Salade van groene linzen met verse munt en avocadoA

Salade van groene linzen met verse munt en avocado

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegan
Buiten eten,Picknick
Bijgerechten
Salade van groene linzen met verse munt en avocadoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g groene Le Puy linzen
  • 3 takjes verse munt
  • 1/2 koffielepel sterk paprikapoeder
  • sap van ½ citroen
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1 klein zakje rucola (50 g)
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen
    36 gr
    37,50 €/kg
    €1,35
  • Bio | Avocado
    1 st
    1,69 €/st
    €1,69
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Spoel de linzen in koud water en laat ze 25 minuten koken in ongezouten water, tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken.
    2. Roer een vinaigrette van citroensap, olijfolie, zout, paprikapoeder en komijn. Meng goed en voeg de helft van de nog warme linzen toe.
    3. Hak de peterselieblaadjes en de munt fijn. Snipper de uitjes. Meng in een slakom de andere helft van de linzen, de kruiden en de rucola.
    4. Snijd de avocado in de lengte in vier stukken. Haal de pit eruit en schil de avocado. Verdeel de salade in porties en leg er telkens een stuk avocado bij. Sprenkel daar wat vinaigrette over. Geef er stukjes ciabatta of stokbrood bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 489; energie (kCal): 117; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 277,99
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegan
    Buiten eten,Picknick
    Lunch
    Alle seizoenen
    Bijgerechten
    • Salade van groene linzen met verse munt en avocadoA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen
    36 gr
    37,50 €/kg
    €1,35
  • Bio | Avocado
    1 st
    1,69 €/st
    €1,69
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29