• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Salade van geitenkaas met spek, vijgen, frambozen en tijmdressing

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: Gluten vrij

Dit recept versturen

Salade van geitenkaas met spek, vijgen, frambozen en tijmdressing
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 100 g postelein
  • 125 g frambozen
  • 150 g gepelde pistachenoten
  • 2 schaaltjes kleine geitenkaasjes met spek LeLarry ( 2 x 200 g )
  • 2 el agavesiroop
  • 1/2 koffielepel Espelettepeper
  • 2 el citroensap (voor de dressing)
  • 2 el honing (voor de dressing)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn (voor de dressing)
  • 4 el olijfolie (voor de dressing)
  • 4 takjes tijm (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de dressing)
  • 8 vijgen (of een ander seizoensfruit)
Bereiding

Bereidingstijd : 20 min.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schuif de schaaltjes met de geitenkaasjes in de oven en bak ze gedurende 15 min. goudbruin.
  2. Stoof de pistachenoten met de agavesiroop en de Espelettepeper in een braadpan, tot ze karamelliseren.
  3. Maak de dressing: meng de geriste tijm met alle andere ingrediënten.
  4. Dresseer de gehalveerde vijgen, de frambozen, de postelein en de geitenkaasjes op de borden of in een grote schaal. Bestrooi met grofgehakte pistachenoten. Besprenkel met een beetje dressing en geef er brood bij.

Tip:

Veggie aan tafel? Vervang het spek door extra groenten of fruit zoals appel of peer. Past ook prima bij geitenkaas!

Nutritionele informatie

Energie: 746 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst