Recept zoekresultatenSalade van gegrilde perziken met mozzarella en speck
Delhaize logo
  • Salade van gegrilde perziken met mozzarella en speckD

Salade van gegrilde perziken met mozzarella en speck

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Salade van gegrilde perziken met mozzarella en speckD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 90 g speck Alto Adige taste of Inspirations
  • 4 grote perziken
  • 1/2 citroen
  • 4 bollen mozzarella di bufala (4 x 125 g)
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 20 g boter
  • 6 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1/2 bussel fijne basilicum
  • zout en peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Perziken
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061300348800000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Kaas | Mozzarella | Bol
    125 gr
    10,32 €/kg
    €1,29
    F1985012200137100000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070703658360000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 20 min.

    1. Snijd de perziken in 2 om ze te ontpitten. Bak ze ± 5 min met de boter, de tijm, de oregano, de rozemarijn, de honing en de balsamicoazijn, tot ze zacht zijn. Voeg een beetje water toe als de siroop te dik wordt.
    2. Laat de perziken uitlekken en schik ze, samen met de kruiden, op 4 borden of in een grote schaal. Maak een insnijding in de vorm van een kruis in de mozzarellabollen en voeg ze met de speck toe. Besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper.
    3. Zet de braadpan niet terug op het vuur, maar giet er 4 el olijfolie en het citroensap in. Kruid met peper, zout en meng. Overgiet er de salade mee en werk af met basilicum Pistou. Geef er brood bij.

    Tip: Vervang voor een veggieversie de speck door grote parmigianoschilfers, zo behoud je toch het gesuikerd-gezouten effect.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 901; energie (kCal): 217; vetten (g): 17,5; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 5,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 718,49
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Salade van gegrilde perziken met mozzarella en speckD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Perziken
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061300348800000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Kaas | Mozzarella | Bol
    125 gr
    10,32 €/kg
    €1,29
    F1985012200137100000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070703658360000