Recept zoekresultatenSalade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris
Delhaize logo
  • Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris

Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g aardappelen 'cornes de gatte'
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 snuifje saffraan
  • 1 mespunt piment d’Espelette
  • 1 koffielepel sterke mosterd
  • 1 koffielepel ciderazijn
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 10 takjes bieslook
  • 4 takjes dragon
  • 1/2 bussel munt
  • 2 grote calamarissen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Snij de calamarissen in tweeën, in de lengte. Verwijder de resten van het inwendige vlies. Snij de buitenwand voorzichtig in stukken. Bereid een marinade met de knoflook (in tweeën gesneden), de saffraan, het citroensap, de piment d’Espelette, zout en 2 soeplepels olijfolie. Laat gedurende 30 minuten marineren.
  2. Hak de kruiden. Maak een vinaigrette met 2 soeplepels olijfolie, de ciderazijn, de mosterd, zout en peper. Stoom de aardappelen. Schil ze terwijl ze nog warm zijn. Snij ze in de lengte in tweeën. Doe de kruiden en de vinaigrette op de aardappelen. Meng goed.
  3. Bak de calamarissen op de grill gedurende enkele minuten en draai ze één keer om.
  4. Op het bord: verspreid de aardappelsalade en leg er een calamaris op.

Kooktip

Om aan zachtheid en aroma te winnen, meng de aardappelen met de kruiden en de vinaigrette terwijl ze nog warm zijn.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris