Recept zoekresultatenSalade van citrusvruchten met vanille
Delhaize logo
 • Salade van citrusvruchten met vanilleA

Salade van citrusvruchten met vanille

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Eindejaar,Buiten eten
Salade van citrusvruchten met vanilleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 eetlepel griessuiker
 • 3 limoenen
 • 2 rode pompelmoezen
 • 3 sinaasappelen
 • 1 vanillestokje

Begin met koken

 1. Was het fruit goed en dep het droog.
 2. Schil 1 limoen en 1 sinaasappel flinterdun (neem zo weinig mogelijk van de witte schil mee). Snij de buitenste schillen in heel fijne reepjes en doe ze in een kom.
 3. Schil alle vruchten tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een bord, zodat je het vrijgekomen sap kan opvangen en doe het gaandeweg, samen met de partjes, bij in de kom.
 4. Voeg de suiker toe, evenals het gespleten en geschraapte vanillestokje, meng voorzichtig.
 5. Serveer koel, eventueel met natuuryoghurt.

Kooktip

Gebruik een schaar om de schillen in reepjes te snijden, da’s makkelijker dan met een mes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 181; energie (kCal): 43; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 7,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 114,47
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar,Buiten eten
Ontbijt
Alle seizoenen
 • Salade van citrusvruchten met vanilleA