Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt
Delhaize logo
 • Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurtA

Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurtA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 granny smiths
 • 250 g yoghurt
 • peper
 • 1 teentje knoflook
 • 1 doosje verse dille
 • 1 bakje postelein
 • 1 bussel radijzen
 • 1 koolrabi
 • 1 komkommer
 • olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Was de postelein in koud water, droog hem nadien en schik in een kom. Snijd de komkommer in fijne slierten met een dunschiller en verwijder het zaad. Was en snijd ook de radijzen in fijne plakjes.
 2. Schil de koolrabi en snijd hem in fijne plakken, snijd ook de appels in fijne plakjes en voeg alles toe aan de postelein. Kruid alles met peper en zout en een scheutje olijfolie, meng alles goed door elkaar en voeg er nog de geplukte dille aan toe.
 3. Maak de saus door de yoghurt goed te kruiden met peper en zout en er een teentje geperste look aan toe te voegen. Roer tot een gladde saus en serveer over de salade.

Kooktip

Rauw maakt slank
Een dieet op basis van rauwe voedingsstoffen is over het algemeen rijker aan vezels dan een traditioneel menu. Je krijgt dus sneller een gevoel van verzadiging, waardoor je weer minder snel honger krijgt en niet te veel eet!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 170; energie (kCal): 40; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 217,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Salade
 • Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurtA