Recept zoekresultatenSalade met twee soorten asperges en croutons met geitenkaas
Delhaize logo
 • Salade met twee soorten asperges en croutons met geitenkaasA

Salade met twee soorten asperges en croutons met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Pasen
Lunch
Salade met twee soorten asperges en croutons met geitenkaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 bussel witte asperges
 • 1 soeplepel olijfolie
 • 1 afgestreken koffielepel mosterd op oude wijze
 • 4 handjes gemengde salade naar keuze
 • 5 cl olijfolie (voor de vinaigrette)
 • 8 sneetjes stokbrood
 • 2 crottins de Chavignol
 • 1 bussel groene asperges
 • 1 sinaasappel
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

 1. Snijd de harde onderkant van de asperges. Schil enkel de witte asperges. Kook beide soorten apart, in kokend water, of stoom ze. Zorg ervoor dat ze “al dente” blijven.
 2. Pers uit de sinaasappel 5 cl sap en rasp een deel van de schil fijn (1 afgestreken koffielepel). Doe alles in een glazen potje en voeg er de mosterd, peper en zout en 5 cl olijfolie aan toe. Sluit goed en schud grondig.
 3. Rooster de sneetjes stokbrood licht. Snijd de kaasjes horizontaal in vier plakken. Leg die op de sneetjes stokbrood en plaats ze onder de ovengrill tot ze goudbruin zijn.
 4. Verwarm ondertussen een grillpan zonder vetstof. Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze snel op een hoog vuur. Breng op smaak.
 5. Verdeel de salade, de asperges en de croutons met geitenkaas over de borden. Besprenkel met wat vinaigrette en serveer meteen. De rest van de vinaigrette kun je apart op tafel zetten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 667; energie (kCal): 159; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 19,4; suikers (g): 2,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 561,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Salade met twee soorten asperges en croutons met geitenkaasA