Recept zoekresultatenSalade met palmharten
Delhaize logo
  • Salade met palmharten
    A

Salade met palmharten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Brunch
Lunch
Salade met palmhartenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g palmharten
  • 1 bosje koriander
  • 40 g kokosschilfers
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout
  • zwarte peper
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 ananas
  • 1 Romeinse sla
  • 2 limoenen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Palmharten | Fairtrade

Oxfam

Palmharten | Fairtrade

250 gr

€4,75

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kokosnoot | Bio

Delhaize

Kokosnoot | Bio

400 gr

Bio

€1,65

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Ananas

Delhaize

Ananas

1,15 kg

€2,99

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Zonnebloemolie | Bio

Delhaize

Zonnebloemolie | Bio

50 cl

Bio

€3,39

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€16,21

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min

  1. Verwijder de schil en de kern van de ananas. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de palmharten uitlekken en snijd ze in reepjes. Snijd de ui in fijne reepjes. Maak de blaadjes van de Romeinse sla los en leg er 4 apart. Pluk de blaadjes van de koriander.
  2. Bereid een vinaigrette met het sap van de limoenen, de zonnebloemolie, zout en peper. Meng de ananas, de palmharten en de kokosschilfers voorzichtig door elkaar en breng op smaak.
  3. Leg een groot blad van de Romeinse sla in elk bord en verdeel de mengeling over de bladen. Giet er vinaigrette over en werk af met reepjes rode ui en korianderblaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 289; energie (kCal): 69; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 4,2; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 196,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 289; energie (kCal): 69; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 4,2; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 196,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Diner
Lunch
  • Salade met palmharten
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Palmharten | Fairtrade

Oxfam

Palmharten | Fairtrade

250 gr

€4,75

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kokosnoot | Bio

Delhaize

Kokosnoot | Bio

400 gr

Bio

€1,65

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Ananas

Delhaize

Ananas

1,15 kg

€2,99

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Zonnebloemolie | Bio

Delhaize

Zonnebloemolie | Bio

50 cl

Bio

€3,39

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€16,21