Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade met palmharten
Delhaize logo
 • Salade met palmhartenA

Salade met palmharten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Salade
Salade met palmhartenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • zout
 • 2 el zonnebloemolie
 • 40 g kokosschilfers
 • 1 bosje koriander
 • 250 g palmharten
 • 1 Romeinse sla
 • 1/2 ananas
 • 1/2 rode ui
 • Zwarte peper
 • 2 limoenen

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min

 1. Verwijder de schil en de kern van de ananas. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de palmharten uitlekken en snijd ze in reepjes. Snijd de ui in fijne reepjes. Maak de blaadjes van de Romeinse sla los en leg er 4 apart. Pluk de blaadjes van de koriander.
 2. Bereid een vinaigrette met het sap van de limoenen, de zonnebloemolie, zout en peper. Meng de ananas, de palmharten en de kokosschilfers voorzichtig door elkaar en breng op smaak.
 3. Leg een groot blad van de Romeinse sla in elk bord en verdeel de mengeling over de bladen. Giet er vinaigrette over en werk af met reepjes rode ui en korianderblaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 289; energie (kCal): 69; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 4,2; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 196,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
 • Salade met palmhartenA