Recept zoekresultatenSalade met 'matafans' en kazen uit de savoie
Delhaize logo
  • Salade met 'matafans' en kazen uit de savoieC

Salade met 'matafans' en kazen uit de savoie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
Salade met 'matafans' en kazen uit de savoieC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g aardappelen
  • 3 eieren
  • 20 cl halfvolle melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 150 g Reblochon
  • 150 g Beaufort
  • 150 g Tomme de Savoie
  • 150 g gemengde sla naar keuze
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Schil en rasp de aardappelen. Laat ze uitlekken indien nodig.
  2. Breek de eieren en meng ze met de aardappelen, de melk en de bloem. Strooi peper en zout.
  3. Maak de olijfolie warm. Doe vier eetlepels van het mengsel in de pan en laat gedurende enkele minuten goudbruin bakken aan elke kant.
  4. Dien op met wat sla en de kazen die je in kleine porties hebt verdeeld.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 816; energie (kCal): 196; vetten (g): 13,7; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 737,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Salade met 'matafans' en kazen uit de savoieC