Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Beste klantenwe ondervinden momenteel een technisch probleem met de beschikbaarheid van producten op onze website. Wij stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk opgelost te krijgen.

Recept zoekresultatenSalade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1 snufje Espelettepeper
  • 1 dl olijfolie extra zuiver
  • witte balsamicoazijn
  • 1 kl komijn
  • 10 g tijm
  • 10 g rozemarijn
  • 200 g yoghurt natuur
  • 50 g amandelen
  • 50 g zwarte olijven
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 rode paprika's
  • 50 g rucola
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 1 u marineertijd + 1 u 10 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Neem een ovenplaat en schik er de paprika’s (in zijn geheel) en de ongepelde teentjes knoflook op. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende 40 min.
  3. Haal de paprika's en knoflook uit de oven en schik ze op een vel aluminiumfolie, samen met de tijm en rozemarijn. Vouw de folie dicht en laat 10 min. afkoelen. Als ze koud zijn, haal de paprika’s uit de folie zodat je ze gemakkelijk kan pellen. Verwijder ook de kroontjes, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in lange repen.
  4. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
  5. Neem een bokaal en doe er de knoflook, kruiden en paprika’s in. Besprenkel met wat witte balsamicoazijn en laat minstens 1 u marineren in de koelkast.
  6. Spoel de aardappelen en snijd ze in partjes. Besprenkel royaal met olijfolie en rooster ze gaar in de oven gedurende ± 30 min. Tip: als je de kooktijd graag inkort, kan je de aardappelen altijd voorkoken.
  7. Haal de aardappelen uit de oven, laat ze even afkoelen en kruid met peper en zout.
  8. Meng de komijn onder de yoghurt, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met zout en Espelettepeper.
  9. Serveer de gemarineerde paprika’s met de lauwe of koude geroosterde aardappelen, de yoghurtsaus en wat rucola. Werk het bord af met zwarte olijven en gehakte amandelen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

Deze recepten kan je ook leuk vinden