Recept zoekresultatenSalade met camembert in knapperig jasje
Delhaize logo
  • Salade met camembert in knapperig jasje

Salade met camembert in knapperig jasje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
Salade met camembert in knapperig jasje

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken eetlepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 eetlepels walnoten
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels rozijnen
  • peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 250 g heel koude, niet te rijpe camembert
  • 1 ei
  • 1 dikke appel
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 bord chapelure
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze

Begin met koken

  1. Schraap een deel van de korst van de camembert en snij de kaas in 2 punten per portie. Wentel ze in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
  2. Haal ze opnieuw door het ei en het paneermeel, zodat je een dikke paneerlaag bekomt. Leg ze op een bord, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  3. Laat de frituurpan opwarmen (180°C).
  4. Bereid ondertussen de vinaigrette: meng in een bokaal de honing en de azijn, voeg dan het zout toe, de peper, de mosterd en de olie. Sluit de bokaal en schud goed.
  5. Verdeel de sla over de borden, evenals de niet geschilde en in kleine stukjes gesneden appel, de grofgehakte noten en de rozijnen. Bedruip met wat vinaigrette.
  6. Bak de gepaneerde kaaspunten snel bruin in de hete frituurolie. Laat even uitdruipen op keukenpapier en verdeel over de borden.
  7. Serveer meteen als voor- of hoofdgerecht en dien de resterende vinaigrette apart op.

Kooktip

Neem de kaaspunten uit de olie van zodra ze lichtbruin gebakken zijn, want anders kunnen ze openbarsten.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Salade met camembert in knapperig jasje