Recept zoekresultatenSalade met Chinese kool, zalm en passievrucht
Delhaize logo
  • Salade met Chinese kool, zalm en passievruchtB

Salade met Chinese kool, zalm en passievrucht

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Salade
Salade met Chinese kool, zalm en passievruchtB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels ruwe rietsuiker
  • 4 el sojasaus
  • 10 g koriander
  • 1 Spaanse rode peper
  • 5 limoenen
  • 6 passievruchten
  • 1 Chinese kool
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 15 min marineertijd

  1. Begin met de marinade. Pers 4 limoenen en voeg het sap bij de sojasaus en de pulp van de passievruchten. Ze vormen de basis van jouw marinade. Verwijder de zaadlijsten en pitten van de rode peper, snipper fijn en voeg toe aan de marinade, samen met de ruwe rietsuiker en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Snipper de Chinese kool fijn en laat ze zo’n 15 min marineren. Scheur ondertussen de zalm voorzichtig in stukjes zodat alles klaar staat om de bordjes te dresseren.
  3. Verdeel de gemarineerde salade over de kommetjes en werk af met de zalm. Snijd de resterende limoen in partjes en serveer deze bij de salade. Werk het bordje af met enkele takjes koriander. Serveer koud.

Kooktip

Beetje kool over? Haal je wok boven!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 348; energie (kCal): 83; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 6,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 299,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Salade met Chinese kool, zalm en passievruchtB