Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • Salade folle

Salade folle

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Vaderdag
Lunch
Salade folle

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • enkele takjes bieslook (ter versiering)
  • Zwarte peper
  • zeezout
  • 2 soeplepels xeres azijn
  • 125 g witte champignons
  • 250 g vlees van gekookte langoesten of rivierkreeften
  • 1 truffel (optioneel)
  • 2 keer een handvol veldslablaadjes
  • 1 limoen
  • 4 soeplepels extra reine olijfolie
  • 300 g eendenlever
  • rode aalbessen
  • enkele blaadjes eikenbladsla

Begin met koken

  1. Reinig de champignons en snij ze fijn. Besprenkel ze onmiddellijk met het sap van de limoen.
  2. Meng alle elementen van de vinaigrette. Maak de slablaadjes schoon, was ze en zwier ze droog. Snij de truffel in fijne staafjes.
  3. Snij de eendenlever in blokjes van 1 cm. Meng in een slakom de slablaadjes, de stukjes champignon en de helft van de vinaigrette.
  4. Verdeel over individuele borden. Verdeel errond de blokjes eendenlever, het langoestenvlees en enkele bessen.
  5. Overgiet met de rest van de vinaigrette. Versier met takjes bieslook en dien koel op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Vaderdag
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Salade folle