Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade Niçoise Plat National
Delhaize logo
  • Salade Niçoise Plat NationalA

Salade Niçoise Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Budget

€€

Score

3 op 5
Hoofdgerecht
Salade Niçoise Plat NationalA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g tonijn in eigen nat (netto uitgelekt gewicht)
  • 30 g gestrekte ansjovisfilets in olijfolie
  • 12 kwarteleieren
  • 200 g extra fijne boontjes
  • 400 g krieltjes
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g zwarte olijven
  • 175 g salade mesclun
  • 1 rode ui
  • 6 el olijfolie
  • 2 eetlepels kappers
  • 5 takjes bladpeterselie
  • peper
  • fleur de sel

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Kook de krieltjes in gezouten water gedurende ongeveer 10 minuten.
  2. Kuis de boontjes en kook ze in gezouten, kokend water gedurende 3 minuten en spoel ze dan in ijswater. Zo behouden ze hun frisse groene kleur.
  3. Kook de kwarteleitjes in kokend water gedurende 4 minuten, spoel ze koud en pel ze. Snijd ze in 2.
  4. Snijd de gekookte krieltjes in 2 en bak ze in de helft van de olijfolie.
  5. Laat de tonijn en de ansjovisfilets uitlekken. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Pel en snijd de rode ui in fijne ringen.
  6. Schik alle ingrediënten samen op een mooie schaal. Begin met de salade en de boontjes, dan de tonijn, de krieltjes en de kerstomaatjes en dan de kappertjes, olijven, kwarteleitjes en ansjovisfilets. Werk af met de platte peterselie, rode ui en de rest van de olijfolie. Kruid af met peper en fleur de sel.
  7. Serveer met brood.

Tip: Je kan de rode ui vervangen door lente-uitjes en de peterselie door basilicum.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Salade Niçoise Plat NationalA