Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Kippenchipolata van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRustieke nectarine taart met frangipane
Delhaize logo
  • Rustieke nectarine taart met frangipaneD

Rustieke nectarine taart met frangipane

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Dessert
Rustieke nectarine taart met frangipaneD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 ei
  • 650 g nectarines
  • 1/2 citroen
  • 100 g amandelpoeder
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 280 g bloem
  • 60 g rietsuiker
  • 100 g vloeibare honing
  • 8 cl water
  • 225 g boter
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd : 30 min. + 50 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)

  1. Doe de bloem, de rietsuiker, het zout en 125 g kleine blokjes boter in een grote kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een soort crumbledeeg. Voeg koud water toe, meng met een mes en kneed met de vingers tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minstens 30 min in de koelkast rusten.
  2. Meng het amandelpoeder met het ei, 100 g zachte boter en 100 g honing tot een homogene frangipanecrème.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Wentel een deegrol in bloem en verdeel het deeg op een vel bakpapier. Je hoeft geen perfecte cirkel te vormen. Leg het deeg met het bakpapier op de ovenplaat en bestrijk het tot 3 à 4 cm van de boord met frangipane. Ontpit de nectarines en snijd ze in partjes. Verdeel ze over de taart, besprenkel met citroensap en 2 el honing. Bestrooi met rozemarijn en pijnboompitten. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen en schuif de taart 50 min in de oven.
  4. Dien lauw op met een bolletje vanilleijs. Ook lekker op kamertemperatuur, eventueel met Griekse yoghurt.

Tip: Voor een absoluut wow-effect, smeer je de rand 10 min. voor het einde van de baktijd in met losgeklopt ei en bestrooi je hem met amandelschilfers. Geen tijd om homemade deeg te maken? Koop een kant-en-klaar zanddeeg.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1163; energie (kCal): 278; vetten (g): 16,2; verzadigde vetten (g): 7,6; koolhydraten (g): 27,8; suikers (g): 13,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 704,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • Rustieke nectarine taart met frangipaneD