Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten
Delhaize logo
  • Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten

Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 25 g parmigiano
  • snufje zout (voor het taartdeeg)
  • Espelettepeper (voor het taartdeeg)
  • 125 g boter (voor het taartdeeg)
  • 250 g bloem (voor het taartdeeg)
  • 1 eidooier (voor het taartdeeg)
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 koffielepel honing
  • 1 dl zure room
  • 1 ei
  • 200 g brie taste of Inspirations
  • 2 eetlepels walnoten
  • 6 blaadjes salie
  • 2 grote champignons
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 peer
  • 1/4 appel
  • 1 biowortel
  • 0,1 biobutternut

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. baktijd (+ 30 min rusttijd)

  1. Maak het deeg: meng de bloem en de boter in blokjes met de vingertoppen tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg het zout toe, Espelettepeper naar eigen smaak, de eidooier en 2,5 cl water. Kneed tot een homogeen, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Vorm een platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de vruchten en de groenten in plakjes (je moet enkel de rode ui pellen). Meng de room, het ei en de geraspte parmigiano; kruid met peper en met een snufje zout. Verdeel het deeg met een deegrol over een vel bakpapier en leg alles op de ovenplaat. Besmeer de taartbodem met het roommengsel tot ± 3 cm van de randen en vouw de randen over de room. Leg er de brie in plakjes bovenop, voeg de salie toe, de vruchten en de groenten. Verdeel de noten over de taart en smeer alles in met olijfolie. Kruid met peper, met zout en besprenkel met de honing. Bak de taart 30 min. goudbruin in de oven.
  3. Dien warm op, met een slaatje.

Tip: Combineer de seizoensvruchten en -groenten naar eigen smaak en naargelang de inhoud van je koelkast volgens hetzelfde basisprincipe: deeg + room + brie.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten