Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRundvlees met Guinnessbier
Delhaize logo
  • Rundvlees met Guinnessbier

Rundvlees met Guinnessbier

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Rundvlees met Guinnessbier

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kruidentuiltje
  • 25 dl water
  • 1 kg extra mager runderstoofvlees
  • 1 cube runderbouillonblokje
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • enkele takjes bladpeterselie
  • 2 uien
  • 25 cl Guinnessbier
  • 2 jeneverbessen
  • 1 nootje boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 stengels selder
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 wortelen
  • peper, zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    36 gr
    113,61 €/kg
    €4,09
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35
  • Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1
    €1
    1 st
    1,05 €/st€1,05
    1,00 €/st
    €1,00
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur kooktijd

    1. Snipper de uien fijn, snij de wortelen in schijfjes en de selder in fijne reepjes. Bak ze aan in de olie in een grote stoofpot op zacht vuur. Dek af en laat stoven.
    2. Verhit ondertussen de boter in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
    3. Bestrooi de groenten met bloem, roer 1 min., doe er dan het Guinnessbier bij. Voeg het vlees toe, het kruidentuiltje, de geplette jeneverbessen, de azijn, de suiker en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het water in de braadpan van het vlees, roer de bakresten los en giet in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur sudderen op heel zacht vuur, roer af en toe om.
    4. Breng op smaak met peper en zout en dien heel warm op, afgewerkt met peterselie. Serveer met gebakken, in grote blokjes gesneden aardappelen.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Iers
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Rundvlees met Guinnessbier

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    36 gr
    113,61 €/kg
    €4,09
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35
  • Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1
    €1
    1 st
    1,05 €/st€1,05
    1,00 €/st
    €1,00