Recept zoekresultatenRundscarpaccio met gemarineerde venkel
Delhaize logo
  • Rundscarpaccio met gemarineerde venkelA

Rundscarpaccio met gemarineerde venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Lunch
Rundscarpaccio met gemarineerde venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 sneetjes rundscarpaccio
  • 1 pompelmoes (voor de marinade)
  • 1/2 limoen (het sap, voor de marinade)
  • 2 sinaasappels (voor de marinade)
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie voor carpaccio Taste of Inspirations
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
  • enkele takjes dragon
  • 1/2 venkelknol
  • 2 eetlepels honing (voor de marinade)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Carpaccio | Rund | Bio
    +/- 180 gr
    +/-28,49€/kg
    +/-€5,13
  • Rode pompelmoes bulk  | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appelsienen | Net | Bio
    2 kg
    2,08 €/kg
    €4,15
  • Geschaafde | Amanden
    200 gr
    21,25 €/kg
    €4,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Begin met de marinade: pers de citrusvruchten en vang het sap op. Zet een pannetje op het vuur en kook het sap van de vruchten op met de honing. Laat ± 10 min. doorkoken op een zacht vuurtje zodat je een licht stroperige jus krijgt.
    2. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Tip: gebruik een mandoline! Overgiet de venkelplakjes met het stroperige sap van de citrusvruchten, meng even en laat ± 10 min. marineren zodat de venkel gaart en zachter wordt.
    3. Rooster ondertussen de geschaafde amandelen.
    4. Schik de plakjes rundscarpaccio op de borden en dresseer de gemarineerde venkel.
    5. Klop de jus met de olijfolie voor carpaccio op en besprenkel de carpaccio ermee. Werk het bord af met de geroosterde geschaafde amandelen en wat dragonblaadjes. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 608; energie (kCal): 145; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 6,1; vezels (g): 4,1; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 409,48
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Rundscarpaccio met gemarineerde venkelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Carpaccio | Rund | Bio
    +/- 180 gr
    +/-28,49€/kg
    +/-€5,13
  • Rode pompelmoes bulk  | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appelsienen | Net | Bio
    2 kg
    2,08 €/kg
    €4,15
  • Geschaafde | Amanden
    200 gr
    21,25 €/kg
    €4,25