Recept zoekresultatenRundsburgers met guacamole Plat National
Delhaize logo
  • Rundsburgers met guacamole Plat NationalB

Rundsburgers met guacamole Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Rundsburgers met guacamole Plat NationalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 runderburgers
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 50 g rucola
  • 4 burgerbroodjes met sesamzaadjes
  • 100 g gekruide guacamole
  • 4 plakjes “Toasty Cheddar”
  • 1 el fijne suiker
  • 5 cl water
  • 5 cl rijstazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 koffielepel ‘Chili explosion’ Santa Maria
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher burger | Hereford
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    16,67 €/kg
    €5,00
    Afhaling vanaf 17/08
    F2020082800067160000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Komkommer | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
    F2021102700089850000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm in een steelpannetje het water met de suiker. Voeg er wanneer de suiker is opgelost de rijstazijn aan toe. Haal de pan van het vuur en laat de zoet-zuurmengeling afkoelen. Maak met een dunschiller repen van de komkommer. Giet de zoetzuurmengeling erover en kruid met peper. Hou de komkommer apart.
    2. Bak de hamburgers in de pan met olijfolie en kruid ze met peper en zout en de “Chili Explosion”.
    3. Snijd de broodjes in 2 en kleur de binnenkanten in een pan of op de grill. Snijd de tomaten in plakjes, de rode ui in fijne ringen. Spoel de rucola.
    4. Bouw de burgers op als volgt: smeer de guacamole op het onderste deel van het broodje, daarop het vlees, een plakje kaas, 2 schijfjes tomaat, de komkommer en rode ui. Werk af met rucola en het hoedje van het broodje.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Rundsburgers met guacamole Plat NationalB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher burger | Hereford
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    16,67 €/kg
    €5,00
    Afhaling vanaf 17/08
    F2020082800067160000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Komkommer | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
    F2021102700089850000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000