• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Sauzen en specerijen
  • Keuken: Spaans
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Vaderdag
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Rundgebraad op z’n Baskisch
Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 5 sneetjes Bayonneham
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ pot gedroogd eekhoorntjesbrood
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 filet pur Irish Beef van 700 g
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 1 ui
  • 1 afgesreken eetlepel gedroogde rozemarijn
Rundgebraad op z’n Baskisch
Bereiding

  1. Een uur op voorhand: leg het eekhoorntjesboord in een grote kom gevuld met warm water en neem het vlees uit de koelkast.
  2. Leg 4 sneden ham op een plank, laat ze mekaar wat overlappen zodat ze een vierkant vormen.
  3. Leg er de filet pur omgekeerd op, haaks op de ham. Bedek met een vijfde sneetje ham en vouw de andere sneetjes naar boven toe, zodat het vlees ingepakt is.
  4. Draai het pakketje om en bind het op met keukentouw. Steek het rozemarijntakje onder het touw.
  5. Laat het gebraad snel aan alle kant bruin bakken in 1 eetlepel olie in een sauteerpan. Neem het uit de pan en leg het in een ovenschotel.
  6. Doe 1 eetlepel olie bij in de pan en fruit er de fijngesnipperde ui in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg het geperste knoflookteentje toe, de gedroogde rozemarijn en de uitgelekte paddenstoelen (giet het weekvocht in een maatbeker).
  7. Laat 2 min. stoven, voeg de witte wijn toe en 20 cl van het gedecanteerde vocht.
  8. Laat voor de helft op hevig vuur inkoken, voeg dan de tomaten toe. Laat 10 min. stoven op zacht vuur.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
  10. Breng de saus op smaak met peper en zout, giet ze rond het gebraad en zet 20 min. in de oven (of langer, afhankelijk van eigen smaak).
  11. Bedek met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten alvorens het gebraad in plakjes te snijden.
  12. Serveer meteen met verse deegwaren of aardappelpuree met olijfolie.

Kooktip

  • Je kan de sterke smaak van de saus afzwakken met wat room.
  • Een gezond extraatje: Deze rijke salade is uitstekend als volledige en lichte maaltijd, en bevat weinig verzadigde vetzuren.

Nutritionele informatie

Energie: 378 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst