Recept zoekresultatenRundgebraad op z’n Baskisch
Delhaize logo
  • Rundgebraad op z’n BaskischA

Rundgebraad op z’n Baskisch

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vaderdag
Sauzen
Rundgebraad op z’n BaskischA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 sneetjes Bayonneham
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ pot gedroogd eekhoorntjesbrood
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 g filet pur Irish Beef
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 1 ui
  • 1 afgesreken eetlepel gedroogde rozemarijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    120 gr
    29,08 €/kg
    €3,49
    F2016030100528800000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1994111800115360000
  • S2010092400211930010
  • Begin met koken

    1. Een uur op voorhand: leg het eekhoorntjesboord in een grote kom gevuld met warm water en neem het vlees uit de koelkast.
    2. Leg 4 sneden ham op een plank, laat ze mekaar wat overlappen zodat ze een vierkant vormen.
    3. Leg er de filet pur omgekeerd op, haaks op de ham. Bedek met een vijfde sneetje ham en vouw de andere sneetjes naar boven toe, zodat het vlees ingepakt is.
    4. Draai het pakketje om en bind het op met keukentouw. Steek het rozemarijntakje onder het touw.
    5. Laat het gebraad snel aan alle kant bruin bakken in 1 eetlepel olie in een sauteerpan. Neem het uit de pan en leg het in een ovenschotel.
    6. Doe 1 eetlepel olie bij in de pan en fruit er de fijngesnipperde ui in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg het geperste knoflookteentje toe, de gedroogde rozemarijn en de uitgelekte paddenstoelen (giet het weekvocht in een maatbeker).
    7. Laat 2 min. stoven, voeg de witte wijn toe en 20 cl van het gedecanteerde vocht.
    8. Laat voor de helft op hevig vuur inkoken, voeg dan de tomaten toe. Laat 10 min. stoven op zacht vuur.
    9. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
    10. Breng de saus op smaak met peper en zout, giet ze rond het gebraad en zet 20 min. in de oven (of langer, afhankelijk van eigen smaak).
    11. Bedek met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten alvorens het gebraad in plakjes te snijden.
    12. Serveer meteen met verse deegwaren of aardappelpuree met olijfolie.

    Kooktip

    • Je kan de sterke smaak van de saus afzwakken met wat room.
    • Een gezond extraatje: Deze rijke salade is uitstekend als volledige en lichte maaltijd, en bevat weinig verzadigde vetzuren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 117; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 469,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vaderdag
    Diner
    Alle seizoenen
    Sauzen
    • Rundgebraad op z’n BaskischA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    120 gr
    29,08 €/kg
    €3,49
    F2016030100528800000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1994111800115360000
  • S2010092400211930010