Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRundgebraad met champignons en tartufata
Delhaize logo
  • Rundgebraad met champignons en tartufataA

Rundgebraad met champignons en tartufata

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Rundgebraad met champignons en tartufataA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g zure room
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • peper en zout
  • 500 g portobello
  • 5 uien
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 10 g marjolein
  • 10 g tijm
  • 10 g verse laurier
  • 800 g rundgebraad
  • 10 g rozemarijn
  • 80 g tartufata
  • 3 dl kalfsfond
  • 30 g truffelschilfers
  • 40 g gezouten boter
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Portaballa | Verpakt
    1 st
    2,05 €/st
    €2,05
  • Rosbief | Belgisch Rund
    +/- 500 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€9,50
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min + 15 min gaartijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Kruid het rundsgebraad met peper en zout en schroei het rondom dicht in een lepel boter.
    3. Houd van elk kruid enkele takjes apart voor de afwerking. Bind het gebraad op met de resterende kruiden: marjolein, tijm, laurier en rozemarijn. Schik het rundsgebraad in een ovenschaal. Pel 2 uien en snijd in de helft, schik ze bij het gebraad en overgiet met 1 el olijfolie. Gaar het rundsgebraad in de oven gedurende zo’n 15 min als je het graag saignant wenst. Verleng de gaartijd voor een meer doorbakken gebraad. Haal het gebraad uit de oven en werk verder afmet de helft van de truffelschilfers.
    4. Pel de resterende uien en snijd in plakjes. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie en fruit de uien er kort in. Giet de kalfsfond erbij en laat tot ²/³ inkoken. Zeef de saus en lepel de tartufata en de helft van de zure room erbij. Kruid met peper en zout en meng. Net voor je het gerecht serveert, lepel je de resterende zure room in de saus en meng je de 2 sauzen voorzichtig zodat je een mooi gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende truffelschilfers en de kruiden.
    5. Snijd de portobello’s in grote plakken. Zet een pan op een hoog vuur met een lepel olijfolie en een lepel boter en bak de plakjes champignon erin. Kruid met zout.
    6. Schil de aardappelen en rasp ze. Doe ze in een zeef en druk stevig aan zodat je het vocht eruit drukt. Snipper de platte peterselie fijn en meng onder de geraspte aardappel. Kruid met peper en zout. Zet een pan op een matig vuur met de gezouten boter. Lepel er wat van de geraspte aardappel in en druk aan zodat je mooie fijne galetten krijgt. Bak gedurende 10 min gaar, draai dan en bak nog 10 min verder zodat je mooie goudbruine aardappelrösti krijgt. Herhaal tot de geraspte aardappelen op zijn.
    7. Serveer het rundsgebraad met de gebakken champignons, de aardappelrösti en de tartufatasaus.

    Kooktip

    Sierlijke saus.
    Pimp je doordeweekse witte of bruine saus met luxueuze ingrediënten zoals truffel, tartufata, foie gras … of andere feestelijke ingrediënten. Het smaakt niet alleen goed, maar ziet er ook (nog) beter uit.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 450; energie (kCal): 108; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 846,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Rundgebraad met champignons en tartufataA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Portaballa | Verpakt
    1 st
    2,05 €/st
    €2,05
  • Rosbief | Belgisch Rund
    +/- 500 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€9,50
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75