Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRunderstoofpot met Orval
Delhaize logo
  • Runderstoofpot met OrvalB

Runderstoofpot met Orval

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Runderstoofpot met OrvalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,5 kg rundstoofvlees extra mager
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 250 g witte biochampignons
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 fles Orval (33 cl)
  • 4 dl rundsbouillon
  • 100 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 2.30 u kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte knoflook en uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met ¼ van de geklaarde boter.
  2. Bak intussen het vlees rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de geklaarde boter. Bestuif het vlees met bloem en fruit het 2 min.
  3. Voeg het vlees in de stoofpan toe en blus de braadpan met het bier. Roer alle aanbaksels los en overgiet het vlees met de jus. Voeg de rundsbouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe. Zet het deksel op de stoofpan en schuif 1.30 u in de oven.
  4. Bak de spekblokjes op een vrij hoog vuur. Snipper de champignons fijn en stoof ze in de rest van de geklaarde boter. Schil de wortelen, snijd ze eerst overlangs in 2 en dan in plakjes van ½ cm. Voeg alles in de stoofpan toe, meng en laat nog 45 min koken. Controleer af en toe de gaarheid van het vlees.
  5. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stuken en voeg ze toe in de stoofpan. Laat nog 15 min sudderen.
  6. Kruid naar eigen smaak met peper en serveer.

Tip: Vind je de saus te vloeibaar? Bind ze met 2 el bruine roux.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht
  • Runderstoofpot met OrvalB