• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Zuid-Oost Azie
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Barbecue
  • Seizoen: Zomer

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 steaks (bijv. chateaubriand, gepeld-royal of fonduevlees) van ± 400 g/stuk
  • 2 kleine rode uien
  • 2 petites gousses knoflookteentjes
  • 1 verse rode peper
  • 1 limoen bio
  • 1 bussel verse munt
  • 3 takjes tijm
  • 200 g yoghurt op Turkse wijze
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 1 eetlepel sesam
Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

  1. Trek zestes van de limoen(en). Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper(s) en snipper hem fijn. Pel en snipper de knoflook fijn. Doe de zeste, het limoensap, de rode peper(s), de knoflook, de yoghurt, de muntblaadjes en de sesamzaadjes in een blender en mix tot een homogene saus.
  2. Snijd elke steak overlangs in de helft en daarna in grote blokken. Pel de rode uien en snijd in 8. Maak brochettes door afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een satéstokje te rijgen.
  3. Kruid de brochettes met zout, peper en verse tijmblaadjes. Smeer de brochettes in met de olijfolie en bak de brochettes op de grill van de barbecue gedurende 8 à 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.
  4. Serveer de rundsbrochettes met de yoghurtsaus.

Nutritionele informatie

Energie: 299 kcal

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst