Terug

Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

Je hebt dit recept al beoordeeld

Je hebt dit recept al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Zuid-Oost Azie
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Barbecue
  • Seizoen: Zomer

Dit recept versturen

Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 steaks (bijv. chateaubriand, gepeld-royal of fonduevlees) van ± 400 g/stuk
  • zwarte peper uit de molen
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 200 g yoghurt op Turkse wijze
  • 3 takjes tijm
  • 1 bussel verse munt
  • 1 limoen bio
  • 1 verse rode peper
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 kleine rode uien
  • 1 eetlepel sesam
Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
Voorbereiding

Bereidingstijd: 25 min

  1. Trek zestes van de limoen(en). Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper(s) en snipper hem fijn. Pel en snipper de knoflook fijn. Doe de zeste, het limoensap, de rode peper(s), de knoflook, de yoghurt, de muntblaadjes en de sesamzaadjes in een blender en mix tot een homogene saus.
  2. Snijd elke steak overlangs in de helft en daarna in grote blokken. Pel de rode uien en snijd in 8. Maak brochettes door afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een satéstokje te rijgen.
  3. Kruid de brochettes met zout, peper en verse tijmblaadjes. Smeer de brochettes in met de olijfolie en bak de brochettes op de grill van de barbecue gedurende 8 à 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.
  4. Serveer de rundsbrochettes met de yoghurtsaus.

Nutritionele informatie

Energie: 299 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst