Recept zoekresultatenRund met mosterdsaus
Delhaize logo
  • Rund met mosterdsausB

Rund met mosterdsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Rund met mosterdsausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g rundvlees
  • 1 sjalot
  • 20 g boter
  • 2 dl bruine fond
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels graanmosterd
  • 1 feuille laurierblad

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet pur | Ierse
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Schroei het vlees dicht in een hete pan met wat boter en laat daarna verder garen in de oven.
    2. Giet het vet weg uit de pan en doe er een vers klontje boter bij. Snipper de sjalot fijn en stoof hem glazig, voeg ook het laurierblad toe.
    3. Blus de pan met de bruine fond en kook de braadresten los. Voeg er de room en de mosterd aan toe. Laat nog even doorkoken en serveer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 151; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 12,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 406,19
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Rund met mosterdsausB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet pur | Ierse
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar