Recept zoekresultatenRumsteaks met wijnsaus en druiven
Delhaize logo
  • Rumsteaks met wijnsaus en druivenA

Rumsteaks met wijnsaus en druiven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Rumsteaks met wijnsaus en druivenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken eetlepel bloem
  • 1 takje verse tijm
  • 10 cl verse room
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 sjalotten
  • 4 rumsteaks
  • 30 cl rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g druiven zonder pitten
  • 1 noot boter
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Halveer de druiven. Zet opzij.
  3. Snipper de sjalotten fijn, laat de boter in een braadpan smelten en bak er de sjalotten 5 min. in aan op zacht vuur. Bestrooi vervolgens met de bloem, meng 1 min., doe er de wijn en de tijm bij. Laat voor de helft inkoken op hevig vuur. Zeef en giet terug in de pan. Voeg de room en de tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en laat zachtjes sudderen.
  4. Verwarm een grote pan met antikleefbodem op vrij hoog vuur. Smeer de rumsteaks in met olie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min aan elke kant bakken, verlaag het vuur en leg de druiven rondom het vlees. Laat nog even verder bakken, afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van de rumsteaks. Kruid op het einde met peper en zout.
  5. Serveer de steaks en de druiven overgoten met wat saus. Serveer ze met een salade en frieten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 544; energie (kCal): 130; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 460,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Rumsteaks met wijnsaus en druivenA