Recept zoekresultatenRumsteaks met rode wijn en aardappeltaartjes met knolselder
Delhaize logo
 • 00:00
  -05:30
  A
 • Rumsteaks met rode wijn en aardappeltaartjes met knolselder

Rumsteaks met rode wijn en aardappeltaartjes met knolselder

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Rumsteaks met rode wijn en aardappeltaartjes met knolselderA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 rumsteaks
 • 1/4 knolselder
 • 900 g aardappelen
 • 10 dl water
 • 19 cl kalfsfond
 • 2 sjalotten
 • 60 g boter
 • 2 eetlepels olijfolie
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

 1. Neem het vlees uit de koelkast.
 2. Schil het stuk knolselder en snij het met een mandoline in heel fijne plakjes. Laat ze 2 min. garen in licht gezouten kokend water. Giet af.
 3. Snij de geschilde aardappelen in kleine dobbelstenen. Verwarm een noot boter in een diepe pan en bak er de aardappelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Voeg peper, zout en het water toe en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
 4. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Smeer de soufflékommetjes (1 per portie) in met boter en bekleed bodems en wanden met de plakjes knolselder. Kruid met peper en zout en zet opzij.
 5. Snipper de sjalotten fijn. Laat een klontje boter in een steelpan smelten en bak er de sjalotten in aan gedurende 2 min. op middelhoog vuur. Overgiet met de rode wijn en de kalfsfond, laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
 6. Vul ondertussen de kommetjes met de uitgelekte aardappelblokjes, dek af met plakjes knolselder en zet in de oven.
 7. Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof. Bestrijk de rumsteaks met olijfolie, kruid met peper en zout en laat ze 1 min. 30’ grillen aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel verder bakken, afhankelijk van eigen smaak.
 8. Doe de resterende boter bij de saus, meng en breng op smaak met peper en zout.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 74; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 0,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 542,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • 00:00
  -05:30
  A
 • Rumsteaks met rode wijn en aardappeltaartjes met knolselder