Recept zoekresultatenRumsteaks met ansjovis
Delhaize logo
  • Rumsteaks met ansjovisA

Rumsteaks met ansjovis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Rumsteaks met ansjovisA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 teentjes knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper
  • 800 g rumsteaks
  • 50 g ansjovisfilets in olie
  • 25 cl rundsfond
  • 1 kl bloem

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  3. Pel alle teentjes knoflook; houd 2/3 van de teentjes apart (de kleinste teentjes). Snijd de overige in twee, als ze heel groot zijn, en doe ze in een steelpan met 1/3 el van de hoeveelheid olijfolie. Fruit ze op een heel zacht vuurtje, zet het deksel op de pan en laat zachtjes gedurende 10 min. stoven. Bestuif met bloem, meng 1 min, voeg dan de rundsfond toe en laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Mix de bereiding met een staafmixer, voeg de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak.
  4. Pers de kleine teentjes knoflook. Voeg er de fijngehakte ansjovisfilets aan toe, samen met de tijm, de rozemarijn en 2/3 el van de hoeveelheid olijfolie.
  5. Verwarm een braadpan zonder toevoeging van vetstof op een vrij hoog vuur. Smeer de rumsteaks in met de rest van de olijfolie en schroei ze 1 min. per kant dicht in de hete braadpan. Haal de pan van het vuur en verdeel het mengsel met ansjovis over de rumsteaks. Laat, naar eigen smaak en naargelang de dikte van het vlees, 3 tot 8 min. verder garen in de oven.
  6. Dien de rumsteaks op met de saus. Geef er gebakken krieltjes en sperziebonen bij.

Kooktip

Laat de teentjes knoflook niet bruinen, anders worden ze bitter.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 124; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 17,9; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 379,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Rumsteaks met ansjovisA