Roze yoghurttaart
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Communie,Moederdag,Kindvriendelijk
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 blaadjes gelatine (2 g per blaadje)
- 2 grote potten yoghurt met aardbeien DLL ( 2 x 500 g)
- 1 plak zanddeeg
- snoepjes voor de versiering
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993051000018350000
F2006090500171300000
Begin met koken
- Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in). Leg het deeg in de vorm en druk het goed tegen de rand. Plooi het deeg dat over de rand hangt, naar buiten. Bedek het deeg met bakpapier en vul het met gedroogde bonen.
- Bak de taartbodem 10 min. in de oven, haal er dan het papier en de bonen uit en zet nog ongeveer 12 min. in de oven tot het deeg bruingebakken is. Laat de taartbodem afkoelen.
- Week de gelatineblaadjes 5 min. in een bord met koud water.
- Giet, ondertussen, de yoghurt in een grote kom en meng goed.
- Knijp het water uit de zachte gelatineblaadjes en doe ze in een steelpan. Verwarm op zacht vuur en neem de pan van het vuur van zodra de gelatine gesmolten is. Voeg 2 dikke lepels yoghurt toe, meng, en voeg nog 2 lepels toe. Giet dit mengsel beetje bij beetje in de kom en blijf zachtjes kloppen.
- Vul de taartbodem met deze bereiding en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Versier, net voor het opdienen, met snoepjes naar keuze.
Kooktip
Dit recept lukt ook met andere smaken, je kan je lievelingsyoghurt kiezen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Communie,Moederdag,Kindvriendelijk
Overig
Alle seizoenen
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993051000018350000
F2006090500171300000