Recept zoekresultatenRoze consommé van Parijse champignons
Delhaize logo
  • Roze consommé van Parijse champignons

Roze consommé van Parijse champignons

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Overig
Soepen
Roze consommé van Parijse champignons

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 1 ei
  • 1 soeplepel gesnipperde peterselie
  • 1 snuifje geraspte muskaatnoot
  • 1 l kippenbouillon
  • 300 g Parijse champignons
  • 2 soeplepels tomatenconcentraat
  • 15 cl verse room

Begin met koken

  1. Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Bak ze 10 minuten in de warme boter. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Voeg de kippenbouillon toe aan de tomatenpuree en breng aan de kook. Schep er een kommetje bouillon uit en bewaar het op kamertemperatuur.
  3. Laat de soep 5 min. sudderen en pureer ze daarna. Meng de eierdooier en de verse room met het kommetje bouillon en giet het geheel in de soep onder voortdurend roeren.
  4. Klop de bereiding op en laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje indikken. Bestrooi met peterselie.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Winter
Soepen
  • Roze consommé van Parijse champignons