Recept zoekresultatenRouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille
Delhaize logo
Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

door Wout Bru
Moeilijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 1 kl mengeling voor crumble (zie recept)
  • 1 el suiker
  • 200 g arachideolie
  • peper
  • zout
  • 1 el lookpuree
  • 50 g sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 4 kleine rougetfilets Barbet
  • 150 g sinaasappelsap
  • 75 g water
  • 150 g azijn
  • 50 g suiker
  • kervel
  • puree Chez Bru (Delhaize) (puree, boter, olijfolie)
  • olijfolie
  • enkele puntjes rouillemayo (mayonaise, saffraan, lookpuree)
  • 8 troskerstomaten
  • 1 kl mengeling voor crumble (zie recept)
  • 1 el suiker
  • 200 g arachideolie
  • peper
  • zout
  • 1 el lookpuree
  • 50 g sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 4 kleine rougetfilets Barbet
  • 150 g sinaasappelsap
  • 75 g water
  • 150 g azijn
  • 50 g suiker

Begin met koken

  • Zoetzure saus maken door water en suiker te koken en vervolgens azijn en sinaasappelsap erbij te mengen.
  • Besprenkel 2 trostomaten met olijfolie, peper en fleur de sel. Eventjes in de oven plaatsen op 150°C tot het vel wat loskomt.
Voor de zoetzure tomaatjes
  • 6 kerstomaatjes emonderen en vervolgens eventjes kort in de zoetzure marinade leggen, 2 hiervan doormidden snijden.
Voor de rouille
  • De mayonaise mengen met wat saffraan en lookpuree, vervolgens in een spuitzakje doen.
Crumble van olijfjes
  • Alle ingrediënten hiervoor mengen. Bij het dresseren op de vis schikken.
Vinaigrette van soja
  • Mix de citroen, eieren, mosterd, sojasaus, lookpuree, suiker, peper en zout tot een homogene massa.
  • Voeg daarnageleidelijk de arachideolie toe.
AFWERKING
  • De rouget kruiden met peper en zout, kort bakken langs de velkant in hete olijfolie, eventjes omdraaien en op eenpapiertje droogdeppen. 
  • Het gerecht verder afwerken door de tomaatjes op bord te schikken. Enkele puntjes rouille alsook enkele blaadjes fijne kervel. 
  • Op het laatste de crumble op de vis schikken en het geheel afwerken met wat goeie olijfolie. 
  • De puree opwarmen en opwerken met boter en olijfolie.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,35

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Vers geperst sap | Sinaasappel

Delhaize

Vers geperst sap | Sinaasappel

25 cl

€1,59

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

Nestlé

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

12 x 33 cl

€4,79

Azijn | Wijn | Sjalot

Taste of Inspirations

Azijn | Wijn | Sjalot

25 cl

€1,89

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Puree | Wortelen

Delhaize

Puree | Wortelen

500 gr

€3,29

Rouille | Fijn

Quality Food Products

Rouille | Fijn

185 gr

€5,15

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€41,55

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.