Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille
Delhaize logo
  • 00:00
    -28:02
  • Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

door Wout Bru

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 4 kleine rougetfilets Barbet
  • 1 eetlepel suiker
  • 75 g water
  • 150 g azijn
  • 50 g suiker
  • enkele takjes kervel
  • puree Chez Bru (Delhaize) (puree, boter, olijfolie)
  • olijfolie
  • enkele puntjes rouillemayo (mayonaise, saffraan, lookpuree)
  • 8 troskerstomaten
  • 150 g sinaasappelsap
  • 1 koffielepel mengeling voor crumble (zie recept)
  • 200 g arachideolie
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel lookpuree
  • 50 g sojasaus
  • 1 eetlepel mosterd

Begin met koken

  • Zoetzure saus maken door water en suiker te koken en vervolgens azijn en sinaasappelsap erbij te mengen.
  • Besprenkel 2 trostomaten met olijfolie, peper en fleur de sel. Eventjes in de oven plaatsen op 150°C tot het vel wat loskomt.
Voor de zoetzure tomaatjes
  • 6 kerstomaatjes emonderen en vervolgens eventjes kort in de zoetzure marinade leggen, 2 hiervan doormidden snijden.
Voor de rouille
  • De mayonaise mengen met wat saffraan en lookpuree, vervolgens in een spuitzakje doen.
Crumble van olijfjes
  • Alle ingrediënten hiervoor mengen. Bij het dresseren op de vis schikken.
Vinaigrette van soja
  • Mix de citroen, eieren, mosterd, sojasaus, lookpuree, suiker, peper en zout tot een homogene massa.
  • Voeg daarnageleidelijk de arachideolie toe.
AFWERKING
  • De rouget kruiden met peper en zout, kort bakken langs de velkant in hete olijfolie, eventjes omdraaien en op eenpapiertje droogdeppen. 
  • Het gerecht verder afwerken door de tomaatjes op bord te schikken. Enkele puntjes rouille alsook enkele blaadjes fijne kervel. 
  • Op het laatste de crumble op de vis schikken en het geheel afwerken met wat goeie olijfolie. 
  • De puree opwarmen en opwerken met boter en olijfolie.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -28:02
  • Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille