Recept zoekresultatenRosbief met wasabi en knapperige salade met soja
Delhaize logo
  • Rosbief met wasabi en knapperige salade met sojaA

Rosbief met wasabi en knapperige salade met soja

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Buiten eten
Hoofdgerecht
Rosbief met wasabi en knapperige salade met sojaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 3 eetlepels mix 4 olie
  • 2/3 komkommer
  • 60 g jonge spinazieblaadjes
  • 60 g sojascheuten
  • 200 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 2 schaaltjes tuinkers
  • 100 g mayonaise
  • 2 eetlepels wasabipasta
  • 600 g sneetjes gebakken rosbief
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Meng de wasabi goed met de mayonaise, voeg dan de potjes yoghurt toe en de gehakte tuinkers. Meng en kruid af.
  2. Snij het stuk komkommer overlangs in twee. Verwijder de zaadjes met een parisiennelepel en snij het vruchtvlees in fijne plakjes. Doe ze in een slakom, voeg de sojascheuten toe en de gehakte spinazieblaadjes. Meng de olie met de sojasaus en het citroensap. Giet op de salade en meng.
  3. Schik de sneetjes rosbief op de borden, voeg de salade toe en dien meteen op. Serveer er de wasabisaus apart bij. Lekker met brood en pompoenpitten erbij.
  4. Afhankelijk van je smaak, kan je ook 1 afgestreken koffielepel griessuiker aan de sojavinaigrette toevoegen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 563; energie (kCal): 135; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 499,23
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Buiten eten
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Rosbief met wasabi en knapperige salade met sojaA