Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenRosbief met sjalotten
Delhaize logo
Rosbief met sjalotten

Rosbief met sjalotten

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 1 rosbief van 1 kg
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g sjalotten
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 rosbief van 1 kg
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g sjalotten
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 25 à 30 min gaartijd
1
Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast
2
Pel de sjalotten en snijd ze overlangs doormidden.
3
Pel de knoflook en snipper hem fijn. Kruid de rosbief met peper en zout, en bind op met keukentouw.
4
Verhit 2 el olijfolie in een gietijzeren kookpot en schroei er het vlees aan alle kanten in dicht. Haal het vlees uit de pot en voeg nog 1 el olijfolie toe. Bak de sjalot en de knoflook erin glazig. Blus met 1 dl water. Kruid met peper en voeg het kruidentuiltje toe. Leg de rosbief opnieuw in de pot, zet het deksel erop en laat nog 25 à 30 minuten (naargelang de gewenste bakwijze) pruttelen op een zacht vuur.
5
Haal het vlees eruit, wikkel het in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Laat ondertussen de saus verder inkoken op een heel zacht vuur
6
Snijd in plakken en serveer met de sjalotten en de braadjus.
1
Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast
2
Pel de sjalotten en snijd ze overlangs doormidden.
3
Pel de knoflook en snipper hem fijn. Kruid de rosbief met peper en zout, en bind op met keukentouw.
4
Verhit 2 el olijfolie in een gietijzeren kookpot en schroei er het vlees aan alle kanten in dicht. Haal het vlees uit de pot en voeg nog 1 el olijfolie toe. Bak de sjalot en de knoflook erin glazig. Blus met 1 dl water. Kruid met peper en voeg het kruidentuiltje toe. Leg de rosbief opnieuw in de pot, zet het deksel erop en laat nog 25 à 30 minuten (naargelang de gewenste bakwijze) pruttelen op een zacht vuur.
5
Haal het vlees eruit, wikkel het in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Laat ondertussen de saus verder inkoken op een heel zacht vuur
6
Snijd in plakken en serveer met de sjalotten en de braadjus.
Nutritionele informatie
Energie: 244 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Rosbief | Rund | Belgisch

Delhaize

Rosbief | Rund | Belgisch

+/- 500 gr

+/-€10,40

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€13,24