Recept zoekresultatenRosbief met sjalotten
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:48
  • Rosbief met sjalotten

Rosbief met sjalotten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Pasen
Hoofdgerecht
Rosbief met sjalotten

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rosbief van 1 kg
  • 500 g sjalotten
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • Peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 25 à 30 min gaartijd

  1. Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast
  2. Pel de sjalotten en snijd ze overlangs doormidden.
  3. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Kruid de rosbief met peper en zout, en bind op met keukentouw.
  4. Verhit 2 el olijfolie in een gietijzeren kookpot en schroei er het vlees aan alle kanten in dicht. Haal het vlees uit de pot en voeg nog 1 el olijfolie toe. Bak de sjalot en de knoflook erin glazig. Blus met 1 dl water. Kruid met peper en voeg het kruidentuiltje toe. Leg de rosbief opnieuw in de pot, zet het deksel erop en laat nog 25 à 30 minuten (naargelang de gewenste bakwijze) pruttelen op een zacht vuur.
  5. Haal het vlees eruit, wikkel het in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Laat ondertussen de saus verder inkoken op een heel zacht vuur
  6. Snijd in plakken en serveer met de sjalotten en de braadjus.

Kooktip

Het geheim van een malse rosbief? Als je het vlees een kwartiertje laat rusten vooraleer je het versnijdt, wordt je rosbief nog malser omdat de temperatuur en de vleessappen zich gelijkmatig verspreiden. Bedek je vlees wel met aluminiumfolie, zodat het niet afkoelt. Smakelijk!

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -03:48
  • Rosbief met sjalotten