Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRoodbaarshaas in de oven met preistoemp
Delhaize logo
  • Roodbaarshaas in de oven met preistoempA

Roodbaarshaas in de oven met preistoemp

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Roodbaarshaas in de oven met preistoempA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g roodbaarshaasjes
  • 1 bussel prei
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 handvol ijsblokjes
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Roodbaarsfilet
    +/- 220 gr
    +/-21,15€/kg
    +/-€4,65
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg€4,49
    1,69 €/kg
    €3,37
  • Appelkappertjes
    110 gr
    9,91 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Kort het groen van de prei voor de helft in (gebruik de rest van het groen eventueel om soep te maken). Houd ½ preistengel apart en snijd de rest in schijfjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de prei en de aardappelen in een kookpot, overgiet ze met water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook 25 min. zonder deksel op een vrij hoog vuur, tot het water bijna volledig verdampt is.
    2. Snijd de andere helft van de preistengel in heel fijne lange slierten. Dompel ze in water met ijsblokjes en zet ze in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de vis in 4 porties, bestrijk ze rondom met 2 el olijfolie en schik ze in een ovenschaal. Kruid met peper, met zout en schuif 10 min. in de oven.
    4. Plet de aardappelen en de prei. Breng ze verder op smaak. Dresseer de stoemp op de borden met de vis, de uitgelekte preislierten en de kappertjes. Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer.

    Tip: Mag het nog smeuïger zijn? Plet de stoemp met 50 g boter.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • Roodbaarshaas in de oven met preistoempA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Roodbaarsfilet
    +/- 220 gr
    +/-21,15€/kg
    +/-€4,65
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg€4,49
    1,69 €/kg
    €3,37
  • Appelkappertjes
    110 gr
    9,91 €/kg
    €1,09