Recept zoekresultatenRoodbaarsfilets met koriander en boschampignons
Delhaize logo
  • Roodbaarsfilets met koriander en boschampignons

Roodbaarsfilets met koriander en boschampignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Roodbaarsfilets met koriander en boschampignons

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 30 cl droge witte wijn (type Muscadet)
  • 700 g roodbaarsfilet
  • 1 afgestreken eetlepel express bindmiddel voor witte sauzen
  • boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 25 cl lichte room
  • 1 bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g boschampignons
  • 1 sjalot

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min

  1. Doe de fijngehakte sjalot in een steelpan. Voeg de witte wijn toe, het geperste lookteentje, peper en zout. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
  2. Maak ondertussen de champignons schoon: spoel ze niet in water, maar wrijf ze schoon. Hak de dikste in stukken. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak er al de champignons in op vrij hoog vuur. Kruid op het einde met peper en zout en bestrooi met gehakte koriander.
  3. Verwarm intussen de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Bak de roodbaarsfilets kort aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Voeg peper en zout toe.
  4. Doe de room en het express bindmiddel bij de wijn in de steelpan, laat 2 minuten sudderen, breng op smaak met peper en zout en voeg gehakte koriander toe.
  5. Dien de vis op met de champignons en verse pasta. Serveer de saus apart.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Roodbaarsfilets met koriander en boschampignons