Recept zoekresultatenRoodbaarsfilets met koriander en boschampignons
Delhaize logo
  • Roodbaarsfilets met koriander en boschampignons
Roodbaarsfilets met koriander en boschampignons

Roodbaarsfilets met koriander en boschampignons

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 30 cl droge witte wijn (type Muscadet)
  • 300 g boschampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 25 cl lichte room
  • 3 el olijfolie
  • 15 g boter
  • 1 afgestreken el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 700 g roodbaarsfilet
  • 1 sjalot
  • 30 cl droge witte wijn (type Muscadet)
  • 300 g boschampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 25 cl lichte room
  • 3 el olijfolie
  • 15 g boter
  • 1 afgestreken el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 700 g roodbaarsfilet
  • 1 sjalot

Begin met koken

: 20 min
1
Doe de fijngehakte sjalot in een steelpan. Voeg de witte wijn toe, het geperste lookteentje, peper en zout. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
2
Maak ondertussen de champignons schoon: spoel ze niet in water, maar wrijf ze schoon. Hak de dikste in stukken. Verwarm 2 el olijfolie in een pan en bak er al de champignons in op vrij hoog vuur. Kruid op het einde met peper en zout en bestrooi met gehakte koriander.
3
Verwarm intussen de boter en 1 el olijfolie in een grote pan. Bak de roodbaarsfilets kort aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Voeg peper en zout toe.
4
Doe de room en het express bindmiddel bij de wijn in de steelpan, laat 2 min sudderen, breng op smaak met peper en zout en voeg gehakte koriander toe.
5
Dien de vis op met de champignons en verse pasta. Serveer de saus apart.
1
Doe de fijngehakte sjalot in een steelpan. Voeg de witte wijn toe, het geperste lookteentje, peper en zout. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
2
Maak ondertussen de champignons schoon: spoel ze niet in water, maar wrijf ze schoon. Hak de dikste in stukken. Verwarm 2 el olijfolie in een pan en bak er al de champignons in op vrij hoog vuur. Kruid op het einde met peper en zout en bestrooi met gehakte koriander.
3
Verwarm intussen de boter en 1 el olijfolie in een grote pan. Bak de roodbaarsfilets kort aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Voeg peper en zout toe.
4
Doe de room en het express bindmiddel bij de wijn in de steelpan, laat 2 min sudderen, breng op smaak met peper en zout en voeg gehakte koriander toe.
5
Dien de vis op met de champignons en verse pasta. Serveer de saus apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Paddenstoelenmix | pasta

Delhaize

Paddenstoelenmix | pasta

2 × 200 gr

€7,58

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Roodbaarshaas

Delhaize

Roodbaarshaas

3 × +/- 250 gr

+/-€23,61

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
+/-€43,12