Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRoodbaarsfilets met citroen
Delhaize logo
  • Roodbaarsfilets met citroenA

Roodbaarsfilets met citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Roodbaarsfilets met citroenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 citroen
  • een bord bloem
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor witte sauzen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 600 g roodbaarsfilets
  • 25 cl visfond
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 citroen (sap)
  • olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Bloem | Vloeiend
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    1. Snipper de lente-uitjes fijn (wit + 2/3 groen). Hou een beetje van het groene deel apart en doe de rest in een steelpan. Voeg het citroensap toe en de visfond. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat, zonder deksel, 10 min. sudderen op zacht vuur. 
    2. Haal ondertussen de visfilets door de bloem en schud er het teveel aan bloem af. Bak ze op vrij hoog vuur aan beide kanten goudbruin in een bodempje olijfolie in een grote antikleefpan. Kruid met peper en zout.
    3. Bestrooi de saus met het bindmiddel, laat nog 1 min. sudderen en giet door een zeef. Voeg de zure room toe en het apart gehouden groen van de uitjes, meng goed en breng op smaak. 
    4. Serveer de filets met de saus en citroenpartjes.

    Kooktip

    Je kan enkele kappers aan de saus toevoegen (samen met de room).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 422; energie (kCal): 101; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 277,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Lente
    Sauzen en specerijen
    • Roodbaarsfilets met citroenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Bloem | Vloeiend
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05