Roodbaarsfilets en prei met verse kaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g roodbaarsfilet
- 3 preiwit
- 200 g verse kaas “365”
- 2,5 dl water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 blokje groentebouillon
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- zout en peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228900000
S1999051200271960000
F1999042700139300000
F2009112400384940000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Snij de preiwitten fijn en stoof ze gedurende 2 min. aan in de olie in een grote, hoge pan op zacht vuur. Voeg het water toe en het verkruimelde halve bouillonblokje, breng aan de kook, dek af en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
- Voeg de verse kaas en de peterselie toe, meng goed en breng opnieuw aan de kook. Leg er de gehalveerde roodbaarsfilets bovenop, dek af en laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer goed warm met aardappelpuree met olijfolie.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 311,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228900000
S1999051200271960000
F1999042700139300000
F2009112400384940000
Laad nog 3 producten