Recept zoekresultatenRoodbaarsfilets en prei met verse kaas
Delhaize logo
  • Roodbaarsfilets en prei met verse kaas
    A
Roodbaarsfilets en prei met verse kaasA

Roodbaarsfilets en prei met verse kaas

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g roodbaarsfilet
  • 3 preiwit
  • 200 g verse kaas
  • 2,5 dl water
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 2 el gehakte peterselie
  • zout
  • 600 g roodbaarsfilet
  • 3 preiwit
  • 200 g verse kaas
  • 2,5 dl water
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 2 el gehakte peterselie
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Snij de preiwitten fijn en stoof ze gedurende 2 min. aan in de olie in een grote, hoge pan op zacht vuur. Voeg het water toe en het verkruimelde halve bouillonblokje, breng aan de kook, dek af en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
2
Voeg de verse kaas en de peterselie toe, meng goed en breng opnieuw aan de kook. Leg er de gehalveerde roodbaarsfilets bovenop, dek af en laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
3
Breng op smaak met peper en zout en serveer goed warm met aardappelpuree met olijfolie.
1
Snij de preiwitten fijn en stoof ze gedurende 2 min. aan in de olie in een grote, hoge pan op zacht vuur. Voeg het water toe en het verkruimelde halve bouillonblokje, breng aan de kook, dek af en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
2
Voeg de verse kaas en de peterselie toe, meng goed en breng opnieuw aan de kook. Leg er de gehalveerde roodbaarsfilets bovenop, dek af en laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
3
Breng op smaak met peper en zout en serveer goed warm met aardappelpuree met olijfolie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 311,29
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 311,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roodbaarshaas

Delhaize

Roodbaarshaas

3 × +/- 250 gr

+/-€23,61

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Verse kaas | Natuur

Delhaize

Verse kaas | Natuur

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€29,03