Recept zoekresultatenRoodbaarsfilet met courgettekorst
Delhaize logo
  • Roodbaarsfilet met courgettekorstA

Roodbaarsfilet met courgettekorst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Roodbaarsfilet met courgettekorstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 venkels
  • 500 g roodbaarsfilet
  • 2 courgettes
  • 300 g aardappelen
  • 100 g paneermeel
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel curry
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20

  1. Was, schil en kook de aardappelen in kokend gezouten water. Voeg een scheutje olijfolie toe als ze klaar zijn, en breng op smaak met peper en zout. Doe ook het venkelloof er bij.
  2. Was en rasp de courgettes. Meng in een kom de geraspte courgettes met het paneermeel, de geplette look en het citroensap. Kruid met peper en zout.
  3. Leg de roodbaarsfilets in een met olie ingevette ovenschaal en strooi het courgettepaneermeel over de vis. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C / th. 6 gedurende 15 à 20 minuten.
  4. Snij de venkel in stukken. Verwijder wel het taaie hart onderaan de groente. Stoof de venkel in wat olijfolie. Doe er 1 el curry bij. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 402; energie (kCal): 96; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 2,5; vezels (g): 5,2; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 470,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Roodbaarsfilet met courgettekorstA