Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRoodbaars met asperges en gekonfijte tomaten, tijmpuree
Delhaize logo
  • Roodbaars met asperges en gekonfijte tomaten, tijmpureeA

Roodbaars met asperges en gekonfijte tomaten, tijmpuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Roodbaars met asperges en gekonfijte tomaten, tijmpureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 roodbaarsfilets (700 g)
  • 1 bussel groene asperges
  • 300 g cocktailtomaten
  • 1 citroen
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 50 g boter
  • 12 el olijfolie
  • 1/2 el kristalsuiker
  • 1 takje rozemarijn
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes oregano
  • Espelettepeper
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Roodbaarsfilet
    +/- 220 gr
    +/-22,19€/kg
    +/-€4,88
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 10 min.

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de gehalveerde tomaten op, met de snijkant naar boven. Hak de rozemarijn, 2 takjes tijm en 2 takjes oregano. Bestrooi de tomaten met de gehakte kruiden, suiker en Espelettepeper. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en braad ze 50 min. in de oven.
    2. Meng 5 cl olijfolie met 2 takjes tijm, 2 takjes oregano en de geraspte citroenzeste in een grote schaal. Voeg de roodbaarsfilets toe, wentel ze goed in de olie, kruid ze met peper en laat ze rusten.
    3. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Laat 25 min. sudderen.
    4. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en kook ze 2 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
    5. Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met de boter, 4 geriste takjes tijm, 5 el olijfolie, peper en zout.
    6. Fruit de asperges en de gekonfijte tomaten op een vrij hoog vuur in een braadpan met 1 el olijfolie. Schroei de vis met zijn marinade 1 min. per kant dicht in een hete braadpan. Breng alles verder op smaak en serveer.

    Tip: Bereid dubbel zoveel tomaten en gebruik ze in een slaatje of bij het aperitief.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 579; energie (kCal): 139; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 681,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Roodbaars met asperges en gekonfijte tomaten, tijmpureeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Roodbaarsfilet
    +/- 220 gr
    +/-22,19€/kg
    +/-€4,88
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar