Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRoodbaars in papillot met venkel en gegrilde paprika's, pestosaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    A
  • Roodbaars in papillot met venkel en gegrilde paprika's, pestosaus

Roodbaars in papillot met venkel en gegrilde paprika's, pestosaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Hoofdgerecht
Roodbaars in papillot met venkel en gegrilde paprika's, pestosausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g roodbaarshaasjes
  • 2 venkelknollen
  • 1 ui
  • 2 schaaltjes mix gegrilde paprika’s in olie (2 x 125 g)
  • 50 g pijnboompitten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 50 g Parmigiano
  • 1,5 dl slaolie
  • 1 bussel basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 20 min. kooktijd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Bedek ze met koud water, breng aan de kook en laat 15 min. sudderen.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Doe het basilicum in de hakmolen of in de beker van de blender. Mix het tot een homogene pesto met de pijnboompitten, de geraspte parmigiano, het geperste teentje knoflook, de olie, peper en zout.
  3. Snipper de venkelknollen en de ui fijn. Meng ze met de gegrilde paprika’s en hun olie. Plooi 4 grote rechthoekige vellen bakpapier in 2 tot vierkanten. Verdeel er de groenten, de uitgelekte aardappelen en de roodbaarshaasjes over. Kruid met peper en zout. Sluit de papilloten en schuif ze 20 min. in de oven.
  4. Dien warm op met de pesto.

Tip: Een papillot op de barbecue? Dat kan: bedek gewoon een vierkant stuk aluminiumpapier met een vierkant stuk bakpapier!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 181; vetten (g): 12,4; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 2,6; vezels (g): 5,3; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 942,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -01:00
    A
  • Roodbaars in papillot met venkel en gegrilde paprika's, pestosaus