Recept zoekresultatenRolletjes van kalkoen gevuld met butternut en mozzarella
Delhaize logo
  • Rolletjes van kalkoen gevuld met butternut en mozzarellaA

Rolletjes van kalkoen gevuld met butternut en mozzarella

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Eindejaar
Hoofdgerecht
Rolletjes van kalkoen gevuld met butternut en mozzarellaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 noot boter 365
  • peper
  • olijfolie
  • 125 g mozzarella di bufala
  • 15 cl Marsala
  • 15 cl lichte verse room
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 8 heel fijne kalkoenfilets ("bruinen en opdienen" - 75 g per stuk
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 8 blaadjes salie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    2,60 €/l
    €0,52
    F2015112500153100000
  • Bruinen en opdienen | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 160 gr
    +/-24,95€/kg
    +/-€3,99
    F2001121200569800000
  • S1985082000096570000
  • Salie | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077610000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. bereiding- + baktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Snij het smalle deel van de butternutpompoen in schijven van 1 cm dik, schil en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer ze lichtjes in met olijfolie en bak ze 10 tot 15 min. in de oven tot ze zacht zijn. Kruid met peper en zout.
    3. Snij de mozzarella in plakjes.
    4. Maak de kalkoenfilets platter met een vleeshamer of deegrol. Kruid met peper en zout. Leg een stuk butternut en een plakje mozzarella op elke filet. Rol op, leg er een blaadje salie op en steek een tandenstoker door het salieblaadje en het rolletje.
    5. Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er de rolletjes aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Leg ze in een ovenschaal en laat ze nog 10 min. in de oven bakken (nog altijd op th. 6).
    6. Giet ondertussen de marsala in de braadpan en roer de bakresten los, laat 1 min. inkoken op vrij hoog vuur. Zeef de saus boven een steelpan, doe de room en het express bindmiddel bij in de steelpan, laat 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout indien nodig.
    7. Serveer de kalkoenrolletjes met de saus en met verse pasta.

    Kooktip

    Als bijgerecht kan je de rest van de butternut serveren. Snij de butternut hiervoor in blokjes en laat ze in een braadpan in wat olijfolie bakken tot ze zacht zijn.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 414; energie (kCal): 99; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 3,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 621,72
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Eindejaar
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Rolletjes van kalkoen gevuld met butternut en mozzarellaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    2,60 €/l
    €0,52
    F2015112500153100000
  • Bruinen en opdienen | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 160 gr
    +/-24,95€/kg
    +/-€3,99
    F2001121200569800000
  • S1985082000096570000
  • Salie | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077610000