Recept zoekresultatenRollade van gerookte zalm en aardappel-venkelsalade
Delhaize logo
  • Rollade van gerookte zalm en aardappel-venkelsaladeA

Rollade van gerookte zalm en aardappel-venkelsalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Terug naar school,Student,Buiten eten,Picknick
Hoofdgerecht
Rollade van gerookte zalm en aardappel-venkelsaladeA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 scheutje mengeling van 4 oliën
  • 100 g venkel
  • 100 g vaste aardappelen
  • 2 eetlepels Turkse yoghurt
  • 100 g gerookte zalm
  • 1/2 koffielepel mierikswortelpasta
  • 1/4 citroen
  • zout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Oliën | 4 mengelingen | Bio
    50 cl
    11,98 €/l
    €5,99
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
  • Aardappelen | Vastkokend
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Yoghurt | Turks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Meng de yoghurt, de mierikswortelpasta, het citroensap, de olie, het zout en de peper door elkaar om de saus te maken.
    2. Stoom de aardappelen tot ze gaar zijn. Schil ze terwijl ze warm zijn en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de venkel (knol, takjes en blaadjes) in kleine stukjes. Meng de aardappelen, de venkel en de saus door elkaar.
    3. Leg enkele sneetjes zalm in je brooddoos en strooi er peper over. Leg de afgekoelde salade erbij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 612; energie (kCal): 146; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 2,7; vezels (g): 6,5; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 457,27
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school,Student,Buiten eten,Picknick
    Lunch
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Rollade van gerookte zalm en aardappel-venkelsaladeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Oliën | 4 mengelingen | Bio
    50 cl
    11,98 €/l
    €5,99
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
  • Aardappelen | Vastkokend
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Yoghurt | Turks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79