• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: Gluten vrij

Dit recept versturen

Rog meunière met kruidenpuree
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 grote roggenvleugels (± 800 g)
  • 2 limoenen
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 4 takjes bladpeterselie
  • zout en peper
  • 1 kg bloemige aardappelen (voor de kruidenpuree)
  • 3 lente-uitjes (voor de kruidenpuree)
  • 4 el olijfolie (voor de kruidenpuree)
  • 50 g kervel (voor de kruidenpuree)
  • 1/4 bussel bladpeterselie (voor de kruidenpuree)
  • 1/2 bussel bieslook (voor de kruidenpuree)
Bereiding

Bereidingstijd : 30 min.

  1. Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten kokend water. Hak de lente-uitjes en de kruiden fijn. Plet de uitgelekte aardappelen met de olijfolie, peper en zout. Voeg de kruiden toe en meng stevig.
  2. Smelt ruim de helft van de boter in 2 grote braadpannen en bak de roggenvleugels goudbruin op een vrij hoog vuur. Bedruip ze intussen regelmatig met de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
  3. Houd de roggenvleugels warm. Giet de inhoud van de 2 braadpannen samen en voeg de rest van de boter toe, samen met de kappertjes, de gehakte peterselie en limoensap, naar eigen smaak. Fruit 1 min.
  4. Overgiet de roggenvleugels met saus en serveer ze met puree.

Tip:

Zijn je braadpannen iets ouder? Haal de roggenvleugels dan even door bloem, zo blijven ze niet aan de bodem van de pan plakken!

Nutritionele informatie

Energie: 583 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst