Recept zoekresultatenRog meunière met kruidenpuree
Delhaize logo
  • Rog meunière met kruidenpureeA

Rog meunière met kruidenpuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Rog meunière met kruidenpureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote roggenvleugels (± 800 g)
  • 2 limoenen
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 4 takjes bladpeterselie
  • zout en peper
  • 1 kg bloemige aardappelen (voor de kruidenpuree)
  • 3 lente-uitjes (voor de kruidenpuree)
  • 4 el olijfolie (voor de kruidenpuree)
  • 50 g kervel (voor de kruidenpuree)
  • 1/4 bussel bladpeterselie (voor de kruidenpuree)
  • 1/2 bussel bieslook (voor de kruidenpuree)
  • 100 g boter

Begin met koken

Bereidingstijd : 30 min.

  1. Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten kokend water. Hak de lente-uitjes en de kruiden fijn. Plet de uitgelekte aardappelen met de olijfolie, peper en zout. Voeg de kruiden toe en meng stevig.
  2. MSmelt ruim de helft van de boter in 2 grote braadpannen en bak de roggenvleugels goudbruin op een vrij hoog vuur. Bedruip ze intussen regelmatig met de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
  3. Houd de roggenvleugels warm. Giet de inhoud van de 2 braadpannen samen en voeg de rest van de boter toe, samen met de kappertjes, de gehakte peterselie en limoensap, naar eigen smaak. Fruit 1 min.
  4. Overgiet de roggenvleugels met saus en serveer ze met puree.

Tip

zijn je braadpannen iets ouder? Haal de roggenvleugels dan even door bloem, zo blijven ze niet aan de bodem van de pan plakken!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 386; energie (kCal): 92; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 371,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Rog meunière met kruidenpureeA