Recept zoekresultatenRoereieren met gorgonzola en krokante ham
Delhaize logo
  • Roereieren met gorgonzola en krokante hamE

Roereieren met gorgonzola en krokante ham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Roereieren met gorgonzola en krokante hamE

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 eieren
  • 100 g gekoelde gorgonzola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 sneden prosciutto
  • 8 eetlepels verse room

Begin met koken

  1. Laat de oven op th. 6 – 180°C opwarmen.
  2. Leg de sneden ham op de met bakpapier beklede ovenplaat en zet opzij.
  3. Klop de eieren los met de room, voeg dan de in kleine blokjes gesneden gorgonzola toe. Verwarm de olie in een steelpan op zacht vuur, voeg de eieren toe. Laat op laag vuur stollen, terwijl je voortdurend roert.
  4. Laat de ham ondertussen in de oven bruinbakken.
  5. Neem de eieren meteen van het vuur wanneer ze gestold, maar toch nog romig zijn en schep ze in kommetjes.
  6. Kruid met peper en dien meteen op met de krokante ham, brood en een salade met rucola.

Kooktip

Je kan de ham vervangen door ontbijtspek, op dezelfde manier gebakken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1031; energie (kCal): 248; vetten (g): 20,4; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 0,7; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 16,6; zout (g): 2. Energie (kcal/portie): 548,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Lunch
Alle seizoenen
Lunch
  • Roereieren met gorgonzola en krokante hamE