Recept zoekresultatenRoerei met gorgonzala en noten geserveerd met veldsla
Delhaize logo
  • Roerei met gorgonzala en noten geserveerd met veldslaB

Roerei met gorgonzala en noten geserveerd met veldsla

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Roerei met gorgonzala en noten geserveerd met veldslaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 eieren
  • peper
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 cl melk
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 100 g veldsla
  • 1 fitness stokbrood om te bakken
  • 50 g gemengde noten Nut Mix
  • 125 g gorgonzola
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • HV MELK | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sultanarozijnen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veldsla
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Hak de noten grof. Snij de gorgonzola in stukjes.
    3. Overgiet de veldsla met 2 eetlepels olijfolie en de azijn, voeg de rozijnen en een beetje zout toe, zet opzij.
    4. Klop de eieren los met de melk. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan met antikleefbodem op middelhoog vuur. Giet er het eimengsel in en laat, al roerend met een houten lepel, op zacht vuur garen.
    5. Voeg, wanneer de bereiding begint te stollen, de gorgonzola toe en blijf roeren tot de eieren gestold, maar toch nog romig zijn. Neem meteen van het vuur. Kruid met peper, maar niet met zout.
    6. Dien onmiddellijk op, bestrooid met gehakte noten. Serveer met de sla (op het laatste moment te mengen) en het knapperige brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 928; energie (kCal): 223; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 609,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Roerei met gorgonzala en noten geserveerd met veldslaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • HV MELK | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sultanarozijnen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veldsla
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09