Recept zoekresultatenRodevruchtensoep met porto en specerijen
Delhaize logo
  • Rodevruchtensoep met porto en specerijen

Rodevruchtensoep met porto en specerijen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Rodevruchtensoep met porto en specerijen

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 20 dl water
  • 500 g rode vruchten naar keuze
  • 20 cl rode porto
  • 50 g griessuiker
  • 1 vanillestokje
  • 6 bolletjes zwarte peper
  • geraspte muskaatnoot
  • 8 blaadjes munt
  • 8 blaadjes basilicum

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + koeltijd

  1. Giet het water in een steelpan. Voeg de suiker toe, de geschraapte vanille, de peperbolletjes en de geraspte muskaatnoot. Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen.
  2. Neem van het vuur, voeg de blaadjes munt en basilicum toe, dek af en laat afkoelen.
  3. Zeef de siroop, voeg de porto toe en de rode vruchten (aardbeien snij je best in stukjes en kersen ontpit je). Laat minstens 1 uur in de koelkast rusten vooraleer te serveren.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Zomer
Dessert
  • Rodevruchtensoep met porto en specerijen