Recept zoekresultatenRodekool met appels en sinaasappel
Delhaize logo
  • Rodekool met appels en sinaasappel
    A
Rodekool met appels en sinaasappelA

Rodekool met appels en sinaasappel

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 el bruine suiker
  • 2 el ciderazijn
  • 1 e.l. olijfolie
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 3 appelen
  • 2 kruidnagels
  • 1 rode kool
  • 2 stengels selder
  • 2 sinaasappels
  • 2 uien
  • 4 el bruine suiker
  • 2 el ciderazijn
  • 1 e.l. olijfolie
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 3 appelen
  • 2 kruidnagels
  • 1 rode kool
  • 2 stengels selder
  • 2 sinaasappels
  • 2 uien

Begin met koken

: 20 min. + 1 u 30 min.
1
Verwarm de olijfolie in een stoofpot en bak er de pancetta goudbruin in. Neem er de pancetta met een schuimspaan uit en zet opzij. Bak de fijngesneden uien en selder in dezelfde pot gedurende 2 minuten.
2
Voeg de in fijne reepjes gesneden rodekool toe, de azijn, de geraspte schil van de helft van de sinaasappel(s), het sap van alle sinaasappels, de suiker en de kruidnagels. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 45 minuten zachtjes stoven.
3
Voeg de appels toe. Dek af en laat nog 45 min. stoven. Voeg de pancetta toe en breng op smaak met peper en zout. Dien op met worsten, varkenskoteletten, enz.
1
Verwarm de olijfolie in een stoofpot en bak er de pancetta goudbruin in. Neem er de pancetta met een schuimspaan uit en zet opzij. Bak de fijngesneden uien en selder in dezelfde pot gedurende 2 minuten.
2
Voeg de in fijne reepjes gesneden rodekool toe, de azijn, de geraspte schil van de helft van de sinaasappel(s), het sap van alle sinaasappels, de suiker en de kruidnagels. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 45 minuten zachtjes stoven.
3
Voeg de appels toe. Dek af en laat nog 45 min. stoven. Voeg de pancetta toe en breng op smaak met peper en zout. Dien op met worsten, varkenskoteletten, enz.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 274; energie (kCal): 66; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 6; vezels (g): 2; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 334,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 274; energie (kCal): 66; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 6; vezels (g): 2; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 334,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Overig
Winter
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Pancetta per carbonara

Rosa Dell Angelo

Pancetta per carbonara

120 gr

€4,79

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

Delhaize

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

850 gr

Bio

€3,29

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Rode kool | Appel

Hak

Rode kool | Appel

700 gr

€2,39

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€23,88