Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRodebietencarpaccio met sinaasappel en ansjoviscrème
Delhaize logo
  • Rodebietencarpaccio met sinaasappel en ansjoviscrèmeC

Rodebietencarpaccio met sinaasappel en ansjoviscrème

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Rodebietencarpaccio met sinaasappel en ansjoviscrèmeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik ‘Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee’ Imperial (70 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 citroen
  • 2 sinaasappelen
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 dl room
  • 3 el olijfolie
  • enkele plukjes kervel
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Rode biet | Gekookt | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Snijd de rode bieten met de mandoline in fijne plakjes. Schik ze op een grote schaal of op individuele borden.
    2. Schil de sinaasappelen boven een kom à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in stukken. Vang het sap van de sinaasappelen op en meng het met de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Besprenkel er de rode bieten mee en voeg de sinaasappelstukjes toe. Kruid met peper.
    3. Mix de uitgelekte ansjovissen en de room met de staafmixer. Voeg enkele druppels citroensap toe en klop de bereiding met een klopper op tot de crème dikker wordt. Doe de bereiding in een spuitzak en dresseer ze in toefjes op de carpaccio.
    4. Werk af met kervel en serveer.

    Tip: Mix de ansjovissen en de room zo kort mogelijk, anders zou het mengsel kunnen schiften.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 229 kcal - Vetten: 17 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 0 g - Eiwitten: 6 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Voorgerecht
    • Rodebietencarpaccio met sinaasappel en ansjoviscrèmeC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Rode biet | Gekookt | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar